Weidenaar_Ordelmans_Tapas-van-Weidenaar

Weidenaar

Weidenaar, een voedselproducent, wilde hun producten graag verpakken in bakjes om de presentatie en hygiëne te verbeteren. Ze benaderden Ordelmans en Van Uhm om samen te werken aan het optimaliseren van het verpakkingsproces. Ordelmans was verantwoordelijk voor het verpakkingsgedeelte, terwijl Van Uhm de weegmachine leverde.

Uitdaging
De uitdaging voor Weidenaar was om een efficiënt en geautomatiseerd verpakkingsproces te creëren voor hun producten in bakjes. Ze wilden een systeem dat in staat was om bakjes uit een magazijn te nemen, ze te ontnestelen en op een gecontroleerde manier te vullen. Daarna moesten de gevulde bakjes op een uitvoerband worden geplaatst.

Oplossing
Ordelmans en Van Uhm werkten nauw samen om een op maat gemaakte oplossing te bieden aan Weidenaar. Het proces verliep als volgt:

  1. Magazijn en ontnesteling: Ordelmans ontwierp een machine met een magazijn waar stapels bakjes konden worden geplaatst. Deze stapels bakjes werden geautomatiseerd uit het magazijn gehaald en ontnesteld. Dit betekent dat de bakjes van elkaar werden gescheiden om klaar te zijn voor het vulproces.
  2. Vulproces: Het ontnestelde bakje werd vervolgens geplaatst in een ronde schijf die elke keer één slag draaide. Op deze manier werden de bakjes langs een vulstation gevoerd, waar ze werden gevuld met het product van Weidenaar.
  3. Uitvoerband: Na het vullen werden de gevulde bakjes op een uitvoerband geplaatst, waar ze verder konden worden verwerkt of verpakt voor verzending.
  4. Weegmachine: Van Uhm leverde de weegmachine, die nauw samenwerkte met het verpakkingsgedeelte van Ordelmans. De weegmachine zorgde ervoor dat de juiste hoeveelheid product in elk bakje werd geplaatst, waardoor een nauwkeurige en consistente verpakking werd gegarandeerd.

Dankzij de samenwerking tussen Ordelmans en Van Uhm heeft Weidenaar verschillende voordelen behaald:

Efficiënt verpakkingsproces

Het geautomatiseerde verpakkingsproces zorgt voor een efficiënte en snelle verwerking van de producten in bakjes. Dit verhoogt de productiecapaciteit en vermindert de afhankelijkheid van handmatig werk.

Nauwkeurige en consistente verpakking

De geïntegreerde weegmachine zorgt voor een nauwkeurige en consistente verpakking van elk bakje. Hierdoor wordt de kwaliteit en uniformiteit van de producten gewaarborgd.

Verbeterde hygiëne en presentatie

Het verpakken in bakjes verbetert de hygiëne en presentatie van de producten. Het zorgt voor een professionele uitstraling en beschermt de producten tegen contaminatie.