Ordelmans_Europastry

Europastry

Europastry, een toonaangevende producent van bakkerijproducten, benaderde Ordelmans met de wens om hun productielijn te verbeteren. Ze wilden een efficiëntere en geautomatiseerde oplossing voor het verwerken en transporteren van verpakte broodjes, het aansluiten van de aanvoerlijn op de spiraalvriezer, en het transporteren en stapelen van plakken deeg.

Uitdaging
Europastry stond voor verschillende uitdagingen met betrekking tot hun productielijn. Ze wilden een systeem dat verpakte broodjes snel en op hoogte kon transporteren, waarbij het risico op vallen of verschuiven werd geminimaliseerd. Daarnaast was het belangrijk om de aanvoerlijn naadloos aan te laten sluiten op de spiraalvriezer. Tot slot moesten plakken deeg op een gecontroleerde manier worden getransporteerd en gestapeld, zonder ophoping of vervorming.

Oplossing
Ordelmans ontwikkelde verschillende op maat gemaakte oplossingen om aan de behoeften van Europastry te voldoen:

  1. Opvoerbaan: Om verpakte broodjes op hoogte te brengen, bedacht Ordelmans een opvoerbaan met een dubbele transportband. De banden waren voorzien van rubberen strippen voor extra grip. De eerste band bracht het product steil omhoog, terwijl de tweede band parallel liep en even snel draaide. De tweede band was echter erg smal, waardoor het product als het ware vast kwam te zitten tussen de twee banden. Dit voorkwam dat het product naar beneden gleed en zorgde voor een stabiel transport.
  2. S-baan: Om de aanvoerlijn rechtstreeks op de spiraalvriezer aan te sluiten, ontwikkelde Ordelmans een S-baan. Deze baan had een slingerende vorm waardoor de aanvoerlijn perfect aansloot op de spiraalvriezer. De band in de S-baan was van het merk Intralox, marktleider op het gebied van kunststof transportbanden. Deze zorgde voor een soepele en efficiënte doorvoer.
  3. Schietneus: Om plakken deeg 90 graden te draaien en tegelijkertijd te stapelen, ontwierp Ordelmans een schietneus. De schietneus trok snel terug wanneer het deeg het einde bereikte, waardoor het deeg niet ophoopte maar mooi vlak bleef liggen. Dit zorgde voor een gecontroleerd transport en stapeling van het deeg.

Dankzij de op maat gemaakte oplossingen van Ordelmans heeft Europastry verschillende voordelen behaald:

Efficiëntie en snelheid

De geautomatiseerde opvoerbaan zorgt voor een snelle en efficiënte verwerking van verpakte broodjes op hoogte. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert het risico op schade of verspilling.

Naadloze aansluiting

De S-baan zorgt voor een naadloze aansluiting van de aanvoerlijn op de spiraalvriezer. Hierdoor wordt de efficiëntie verhoogd en wordt een soepele overgang tussen de verschillende onderdelen van het productieproces mogelijk gemaakt.

Gecontroleerd transport en stapeling

Dankzij de schietneus wordt het deeg gecontroleerd getransporteerd en gestapeld, zonder ophoping of vervorming. Dit zorgt voor een efficiënte verwerking en kwalitatief hoogwaardige eindproducten.