Ordelmans-Ontwikkelt-een-productielijn-voor-Hogeslag_Olst

Hogeslag

Hogeslag, een vleesverwerkingsbedrijf, benaderde Ordelmans met de uitdaging om een complete uitbeenlijn te ontwikkelen voor jongvee. Ze wilden een geautomatiseerde oplossing die efficiëntie en nauwkeurigheid bood bij het uitbenen van het vlees.

Uitdaging
Het uitbenen van jongvee vereist een gestroomlijnd proces om de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van het vlees te waarborgen. Hogeslag wilde een oplossing die de handmatige arbeid minimaliseerde en de productiecapaciteit verbeterde. Daarnaast was het van belang dat het proces naadloos zou verlopen, met geïntegreerde stappen zoals verpakken, wegen en labelen.

Oplossing
Ordelmans ontwikkelde een op maat gemaakte uitbeenlijn voor Hogeslag, die voldeed aan hun specifieke behoeften. Het proces verliep als volgt:

  1. Lange uitbeenbaan: Er werd een lange baan gemaakt waarlangs de slagers konden uitbenen. Deze baan bood voldoende werkruimte en efficiënte routing voor de slagers.
  2. Verpakkings- en sealingsproces: Na het uitbenen kwam het vlees aan bij twee banen die haaks stonden op de lange uitbeenbaan. Hier werd het vlees verpakt in zakken en vervolgens in een seal machine geplaatst.
  3. Bufferbaan: Het verpakte vlees viel op een band met gele rolletjes, ook wel een bufferbaan genoemd. Deze rolletjes zorgden ervoor dat het product op de band bleef liggen wanneer het de stopper aan het einde van de baan bereikte. De band kon ondertussen doorlopen zonder onderbrekingen.
  4. Wegen en labellen: Na de bufferbaan werd het vlees gewogen en voorzien van een sticker. Dit zorgde voor een nauwkeurige verwerking en traceerbaarheid van het vlees.
  5. Eindeloze ovaal-baan: Het vlees werd vervolgens getransporteerd op een eindeloze ovaal-baan. Deze baan bleef continu rondlopen, waardoor het vlees altijd in beweging was en een medewerker het op elk gewenst moment kon pakken. Dit zorgde voor een gestroomlijnde workflow en efficiënte doorstroming.
  6. Transport naar koeling: Via de band die boven de eindeloze ovaal-baan stond, werd het vlees getransporteerd naar de koeling voor verdere verwerking en opslag.

Dankzij de op maat gemaakte uitbeenlijn van Ordelmans heeft Hogeslag verschillende voordelen behaald:

Verbeterde efficiëntie

De geautomatiseerde uitbeenlijn heeft de efficiëntie van het uitbeningsproces aanzienlijk verhoogd. Dit heeft geleid tot een verhoogde productiecapaciteit en een snellere doorvoer.

Nauwkeurigheid en kwaliteit

Het geautomatiseerde proces zorgt voor nauwkeurigheid en consistentie bij het uitbenen en verwerken van het jongvee. Hierdoor wordt de kwaliteit van het vlees gewaarborgd en voldoet het aan de hoogste normen.

Verbeterde workflow

De geïntegreerde stappen, zoals verpakken, wegen en labellen, zorgen voor een gestroomlijnde workflow en verminderen de noodzaak voor handmatige tussenkomst. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de kans op fouten.