Ordelmans Case - Pré Pain Nederland

Pré Pain

Pré Pain, een prominente bakkerijproducent, benaderde ons met een specifieke uitdaging: ze hadden een meelstrooier nodig die gelijkmatig meel kon strooien op een breedte van 25 broodjes, zonder enige versmering. Het was essentieel dat het meel alleen op de broodjes terechtkwam en niet ervoor of erna.

Uitdaging
Het gelijkmatig en nauwkeurig strooien van meel zonder versmering was een complexe taak waar Pré Pain mee te maken had. Ze zochten een oplossing die het mogelijk maakte om het meel precies op de broodjes te strooien, zonder dat het zich verspreidde naar aangrenzende oppervlakken. Daarnaast was het belangrijk om een mechanisme te ontwikkelen dat kon detecteren wanneer de broodjes arriveerden om op het juiste moment meel te strooien.

Oplossing

Ordelmans nam de uitdaging aan en ontwikkelde een geavanceerde meelstrooier die voldeed aan de behoeften van Pré Pain. Het proces verliep als volgt:

  1. Uitgebreide tests: Ordelmans voerde uitgebreide tests uit met verschillende technieken, materialen en trilmogelijkheden om de beste manier te vinden om meel gelijkmatig te strooien zonder klontering of brugvorming. Deze tests waren gericht op het optimaliseren van het strooibeeld en het minimaliseren van versmering.
  2. Klantbetrokkenheid: Pré Pain was nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces. Ze bezochten verschillende keren de faciliteiten van Ordelmans om het strooibeeld te beoordelen en feedback te geven. Dit stelde Ordelmans in staat om prototypes te verbeteren en uiteindelijk het optimale ontwerp van de machine te creëren.
  3. Machine-ontwerp en fabricage: Na verschillende iteraties en verbeteringen in het ontwerp, tekende Ordelmans de definitieve machine en startte met de fabricage ervan. De meelstrooier werd op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke vereisten van Pré Pain.
  4. Geavanceerde sensortechnologie: De meelstrooier werd uitgerust met geavanceerde sensoren om te detecteren wanneer de broodjes arriveren. Als er geen broodjes aanwezig zijn, schakelen luchtcilinders de meelstrooier uit om verspilling te voorkomen. Dit zorgde voor een nauwkeurig en efficiënt strooiproces.

Dankzij de samenwerking met Ordelmans heeft Pré Pain verschillende voordelen behaald:

Nauwkeurig strooibeeld

De geavanceerde meelstrooier zorgt voor een nauwkeurig en gelijkmatig strooibeeld op een breedte van 25 broodjes. Het meel wordt precies op de broodjes gestrooid, zonder versmering op aangrenzende oppervlakken.

Verspilling voorkomen

Het gebruik van sensortechnologie en luchtcilinders zorgt ervoor dat het meel alleen wordt gestrooid wanneer de broodjes aanwezig zijn. Dit minimaliseert verspilling en optimaliseert het gebruik van grondstoffen.

Efficiëntie en kwaliteit

De geautomatiseerde meelstrooier verbetert de efficiëntie van het productieproces en verhoogt de kwaliteit van de eindproducten. Het zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid bij het strooien van meel, waardoor de algehele productkwaliteit wordt verbeterd.