Ordelmans ontwikkelt een op maat gemaakte oplossing voor Diviande

Diviande

Diviande, een toonaangevende producent van vleesproducten, had behoefte aan een geautomatiseerde oplossing om T-bone steaks vanaf de zaag naar een verpakkingsmachine te transporteren.

Uitdaging
Het handmatig transporteren van T-bones van de zaag naar de verpakkingsmachine was tijdrovend en arbeidsintensief voor Diviande. Ze wilden een geautomatiseerde oplossing om het proces te versnellen en de efficiëntie te verhogen. Het was van cruciaal belang dat het transportsysteem naadloos samenwerkte met de dieptrekker om een soepele en geïntegreerde workflow te garanderen.

Hierbij hebben wij samengewerkt met Van Uhm om dit project te realiseren. Van Uhm verkocht een dieptrekker (verpakkingsmachine) en Ordelmans was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het transportsysteem dat de T-bones naar de verpakkingsmachine zou brengen.

Oplossing

Ordelmans en Van Uhm werkten nauw samen om een op maat gemaakte oplossing te bieden aan Diviande. Het project verliep in verschillende fasen:

  1. Werkplaatsopstelling en tests: In de werkplaats van Ordelmans werd een testopstelling gecreëerd waarin de dieptrekker en het transportsysteem werden geïntegreerd. Diviande bezocht de werkplaats twee keer om het proces te bekijken en testen met echte producten. Dit stelde hen in staat om feedback te geven en eventuele aanpassingen te doen voordat alles werd uitgeleverd.
  2. Transportsysteem: Ordelmans ontwierp en implementeerde het transportsysteem dat de T-bones vanaf de zaag naar de verpakkingsmachine zou transporteren. Het systeem omvatte een 180 graden bocht waardoor de verpakkingsmachine en de zaag naast elkaar stonden. Hierdoor kon dezelfde persoon die de zaag aanvulde, ook de verpakte T-bones uit de verpakkingsmachine halen. Dit leidde tot een efficiëntere workflow en verminderde de noodzaak voor extra personeel.
  3. Geïntegreerde workflow: Het transportsysteem van Ordelmans werd naadloos geïntegreerd met de dieptrekker van Van Uhm. Hierdoor konden de T-bones efficiënt en nauwkeurig verpakt worden in sets van twee naast elkaar. De geïntegreerde workflow zorgde voor een gestroomlijnd productieproces en verhoogde de efficiëntie.

Dankzij de samenwerking tussen Ordelmans en Van Uhm heeft Diviande verschillende voordelen behaald:

Verbeterde efficiëntie

Het geautomatiseerde transportsysteem en de geïntegreerde dieptrekker hebben het verpakkingsproces van T-bones aanzienlijk versneld. Dit heeft geleid tot een hogere productie-output en kortere doorlooptijden.

Kostenbesparing

Door de efficiëntie en de geoptimaliseerde workflow is er minder personeel nodig voor het verpakkingsproces. Dit resulteert in kostenbesparingen voor Diviande.

Verbeterde productkwaliteit

De geautomatiseerde workflow minimaliseert menselijke fouten en zorgt voor een consistente verpakking van de T-bones. Dit draagt bij aan een verbeterde productkwaliteit en klanttevredenheid.