Ordelmans ontwikkelt en implementeert een machine voor het leegkiepen van normwagens bij de Graaf Bakeries

De Graaf Bakeries

De Graaf Bakeries, een vooraanstaande bakkerij, was op zoek naar een oplossing om efficiënt en veilig normwagens te legen. Ze wilden een machine die het proces van het kiepen van de normwagens kon automatiseren, om de arbeidsintensiviteit te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Uitdaging

Het handmatig legen van normwagens was een tijdrovende taak bij De Graaf Bakeries. Ze waren op zoek naar een machine die dit proces kon automatiseren, maar het was essentieel dat de machine veilig en betrouwbaar zou zijn. Ze zochten een partner die de machine kon ontwerpen, testen en vervolgens bij hun bedrijf in bedrijf kon stellen.

Oplossing
Wij namen de uitdaging aan en ontwikkelden een op maat gemaakte machine om de normwagens bij De Graaf Bakeries te legen. De machine werd ontworpen als een soort lift die achterover kantelt wanneer de normwagen naar boven wordt gebracht, waardoor de inhoud van de wagen wordt geleegd.

Het proces van het ontwikkelen en implementeren van de machine verliep in verschillende fasen:

  1. Ontwerp en fabricage: Ordelmans ontwierp de machine volgens de specificaties en behoeften van De Graaf Bakeries. Het ontwerp omvatte een robuuste constructie die veilig en betrouwbaar zou zijn tijdens het kiepproces. De machine werd volledig vervaardigd in de werkplaats van Ordelmans.
  2. Testfase: Voordat de machine bij De Graaf Bakeries in bedrijf werd gesteld, onderging deze uitgebreide tests in de werkplaats van Ordelmans. Hierdoor kon Ordelmans ervoor zorgen dat de machine correct functioneerde en voldeed aan de gewenste prestatienormen.
  3. Implementatie: Na succesvolle tests en verificatie werd de machine geïmplementeerd bij De Graaf Bakeries. Het technische team van Ordelmans zorgde voor een vakkundige installatie en inbedrijfstelling, waarbij ze ervoor zorgden dat de machine volledig operationeel was en aan de verwachtingen van de klant voldeed.

Verbeterde efficiëntie

Het geautomatiseerde proces van het legen van normwagens heeft de productiviteit aanzienlijk verhoogd. Het handmatig legen van de normwagens nam veel tijd in beslag, maar de machine van Ordelmans heeft dit proces geoptimaliseerd en versneld.

Arbeidsbesparing

De machine heeft de behoefte aan handmatige arbeid verminderd, waardoor medewerkers bij De Graaf Bakeries kunnen worden ingezet voor andere taken. Dit heeft geleid tot kostenbesparingen en een efficiëntere inzet van personeel.

Veiligheid en betrouwbaarheid

De machine is ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in gedachten. De robuuste constructie en betrouwbare werking zorgen voor een veilige omgeving tijdens het legen van de normwagens.