Ordelmans_Vegaburges-Cultifrost

Cultifrost

Cultifrost is een toonaangevende producent van vegetarische hamburgers en zocht naar een oplossing om het vriesproces van hun producten te verbeteren. Ze wilden de hamburgers die net uit de productiemachine kwamen, efficiënt in rijen van 8 in de vriezer plaatsen. Het doel was om de productiecapaciteit te verhogen en de ruimte in hun faciliteit optimaal te benutten.

Uitdaging

Het handmatig plaatsen van de hamburgers in de vriezer kostte Cultifrost veel tijd en inspanning. Ze wilden een geautomatiseerd systeem dat snel en nauwkeurig de hamburgers in rijen kon plaatsen, waardoor de efficiëntie van het vriesproces werd verbeterd. Daarnaast wilden ze de beschikbare ruimte in hun productiefaciliteit zo efficiënt mogelijk benutten.

Oplossing
Ordelmans ontwikkelde een aangepast transportsysteem om aan de behoeften van Cultifrost te voldoen. Het systeem omvatte een baan met een schietneus die snel intrekt wanneer de hamburgers aan het einde van de baan aankomen. Hierdoor vallen de hamburgers in rijen op het baantje eronder, dat vervolgens de hamburgers op de vriezerband plaatst.

Tijdens het project werkte Ordelmans nauw samen met Cultifrost om de meest gunstige opstelling van de machines te bepalen, met als doel zoveel mogelijk ruimte te besparen. Door efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte, kon Cultifrost de productiecapaciteit verhogen zonder extra ruimte in beslag te nemen.

De implementatie van het efficiënte transportsysteem van Ordelmans heeft Cultifrost verschillende voordelen opgeleverd:

Verbeterde productie-efficiëntie

Het geautomatiseerde transportsysteem zorgt voor een snelle en nauwkeurige plaatsing van de hamburgers in rijen, waardoor de productiecapaciteit wordt verhoogd en de doorvoertijd wordt verkort. Dit stelt Cultifrost in staat om meer hamburgers te produceren in dezelfde tijdspanne.

Optimale ruimtebenutting

Door samen te werken met Ordelmans om de opstelling van de machines te optimaliseren, kon Cultifrost de beschikbare ruimte efficiënter gebruiken. Dit leidde tot een geoptimaliseerde productiefaciliteit zonder extra ruimte in te nemen.

Kostenbesparing

Het geautomatiseerde transportsysteem heeft de behoefte aan handmatige arbeid verminderd, waardoor de personeelskosten zijn verlaagd. Bovendien resulteerde de verbeterde efficiëntie in een hogere productieoutput, waardoor de kosteneffectiviteit van het proces werd verbeterd.