Ordelmans-ontwikkelt-een-machine-voor-chateaubriand

Chateaubriand

Chateaubriand is een vooraanstaand vleesverwerkingsbedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige reepjesvleesproducten. Het bedrijf streeft naar constante verbetering van hun productieprocessen om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen. Ze waren op zoek naar een oplossing om hun reepjesvlees gelijkmatig van kruiden te voorzien, terwijl ze problemen zoals versmering en hygiëne aanpakten.

Uitdaging
Het gelijkmatig aanbrengen van kruiden op reepjesvlees was voor Chateaubriand een tijdrovende en uitdagende taak. Eerdere methoden, zoals het gebruik van rollen en borstels, resulteerden vaak in versmering van het product, wat zorgde voor inconsistenties en afval. Bovendien waren de bestaande systemen moeilijk schoon te maken, waardoor hygiëne een zorg was.

Chateaubriand had behoefte aan een geavanceerde en veelzijdige strooier die hun reepjesvlees gelijkmatig kon voorzien van kruiden, terwijl versmering werd voorkomen. De strooier moest aanpasbaar zijn aan verschillende productformaten en eenvoudig te reinigen om aan de strenge hygiënevereisten te voldoen.

Oplossing
Wij ontwikkelden een innovatieve machine die voldeed aan de specifieke behoeften van Chateaubriand. De universele strooier werd ontworpen om efficiënt en nauwkeurig kruiden aan te brengen op reepjesvlees, terwijl versmering werd geëlimineerd en hygiëne werd gewaarborgd.

De strooier is voorzien van enkele unieke kenmerken:

  1. Hoogte- en breedteverstelbaarheid: De doorlaatruimte aan de voorkant van de strooier is in hoogte verstelbaar, waardoor het mogelijk is om verschillende strooibeelden te creëren, afhankelijk van het product. Daarnaast is de breedte van de bak voor het strooimateriaal verstelbaar, zodat het strooibeeld kan worden aangepast aan de specifieke productbreedte.
  2. Gaasbandje: Onder de strooier loopt het reepjesvlees over een gaasbandje. Dit zorgt ervoor dat het overtollige strooisel door het gaas valt, waardoor versmering wordt voorkomen en een gelijkmatige verdeling van de kruiden op het product wordt gegarandeerd.
  3. Demontabel ontwerp: De strooier is volledig demontabel, wat betekent dat het eenvoudig uit elkaar kan worden gehaald voor grondige reiniging. Dit zorgt voor een optimale hygiëne en voorkomt kruisbesmetting tussen verschillende productieruns.

De implementatie van de universele strooier van Ordelmans heeft Chateaubriand aanzienlijke voordelen opgeleverd:

Verbeterde productkwaliteit

Dankzij de nauwkeurige en gelijkmatige verdeling van kruiden op het reepjesvlees, is de productkwaliteit en smaakconsistentie aanzienlijk verbeterd. Klanten kunnen nu genieten van een optimale smaakbeleving bij elk stukje reepjesvlees.

Verhoogde productie-efficiëntie

De universele strooier heeft de productietijd verkort en de doorvoercapaciteit verhoogd. Het gestroomlijnde ontwerp en de aanpasbaarheid stellen Chateaubriand in staat om efficiënter te werken en meer reepjesvleesproducten te

Betere hygiëne en schoonmaakgemak

Het demontabele ontwerp van de strooier maakt een grondige reiniging mogelijk, wat essentieel is voor voedselveiligheid en hygiënenormen. Het voorkomt ook kruisbesmetting tussen verschillende productbatches.