Ordelmans-One-Bite-1-bite-tapas-rolletjes

1Bite Foods

1Bite is een toonaangevend voedselbedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van hoogwaardige hapjes en gerechten. Het bedrijf streeft naar continue innovatie om smakelijke en unieke producten te leveren aan hun klanten. Ze waren op zoek naar een manier om efficiënter kaas en spek te combineren, wat vaak tijdrovend en arbeidsintensief kan zijn.

Uitdaging

Het samenvoegen van kaas en spek is een veelvoorkomende handeling in de voedselindustrie, maar het vereist meestal veel tijd en aandacht van werknemers. 1Bite wilde een oplossing vinden die deze handmatige taak kon automatiseren en tegelijkertijd de consistentie en kwaliteit van het eindproduct kon waarborgen. Ze zochten naar een partner die in staat was om een innovatieve machine te ontwikkelen die kaas en spek op een efficiënte en betrouwbare manier kon combineren.

Oplossing
Ordelmans, een gerenommeerd bedrijf in de voedseltechnologie, nam de uitdaging aan en ontwikkelde een baanbrekende machine voor 1Bite. De machine maakt gebruik van een uniek mechanisme om kaas en spek automatisch te combineren. Het ontwerp omvat een baan met een klein bandje erboven dat in tegengestelde richting draait.

De werking van de machine is eenvoudig maar effectief. Het rolletje kaas wordt op de baan geplaatst, waarna het kleine bandje erboven begint te draaien in de tegenovergestelde richting. Hierdoor rolt het rolletje kaas langzaam vooruit, terwijl het spek eromheen wordt gewikkeld. De snelheid en draairichting van het bandje zijn zorgvuldig afgestemd om een gelijkmatige en consistente wikkeling van het spek te garanderen.

Dankzij de innovatieve machine van Ordelmans heeft 1Bite aanzienlijke voordelen behaald in hun productieproces:

Verhoogde efficiëntie

De automatisering van het kaas- en spekrolproces heeft de productietijd aanzienlijk verkort. In vergelijking met handmatige arbeid kunnen nu meer rolletjes kaas met spek worden geproduceerd in dezelfde tijdsperiode.

Verbeterde consistentie

De machine zorgt voor een consistente en gelijkmatige wikkeling van het spek rond het rolletje kaas. Hierdoor is elk product van dezelfde kwaliteit, wat belangrijk is voor de merkconsistentie en klanttevredenheid.

Kostenbesparing

Door de efficiëntie van het proces kan 1Bite de kosten voor arbeid en tijd verlagen. Bovendien helpt de machine om materiaalverspilling te verminderen door een nauwkeurige hoeveelheid spek te gebruiken voor elke wikkeling.

Schaalbaarheid

De machine is ontworpen met schaalbaarheid in gedachten, waardoor 1Bite de productie kan opvoeren naarmate de vraag toeneemt. Ze kunnen de machine gemakkelijk aanpassen aan hun productiebehoeften.